کد خبر : 208008
تاریخ انتشار : شنبه 30 اردیبهشت 1402 - 17:06

کوچ عشایر، زیباترین رویداد بشری است/ کوچ، ایل و عشایر، شناسنامه ایران هستند

کوچ عشایر، زیباترین رویداد بشری است/ کوچ، ایل و عشایر، شناسنامه ایران هستند

به گزارش ایلنا از یاسوج،” سید عزت‌الله ضرغامی”چهارشنبه شب در افتتاحیه هفتمین “جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین “در پارک ولایت یاسوج، با تاکید براینکه کوچ عشایر یک رویداد زیبا و برجسته انسانی است، اظهارداشت: ایل و کوچ به ما می‌آموزد که از همه چیز بهترین استفاده را ببریم. وی گفت: کوچ عشایر و حرکت ایل

کوچ عشایر، زیباترین رویداد بشری است/ کوچ، ایل و عشایر، شناسنامه ایران هستند

به گزارش ایلنا از یاسوج،” سید عزت‌الله ضرغامی”چهارشنبه شب در افتتاحیه هفتمین “جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین “در پارک ولایت یاسوج، با تاکید براینکه کوچ عشایر یک رویداد زیبا و برجسته انسانی است، اظهارداشت: ایل و کوچ به ما می‌آموزد که از همه چیز بهترین استفاده را ببریم.

وی گفت: کوچ عشایر و حرکت ایل از ییلاق به قشلاق و برعکس استفاده از همه داشته‌ها است و به ما می‌آموزد که از همه ظرفیت‌های انسانی در مدیریت استفاده کنیم.

وزیر میراث فرهنگی دولت سیزدهم با بیان اینکه در مدیریت‌های امروز معمولا داشته‌ها فراموش می‌شود و امکانات و ظرفیت‌های انسانی مورد بی مهری و فراموشی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: با انجام کوچ از تمامی امکانات بنحو شایسته و بهینه‌ای  استفاده می‌شود.

ضرغامی با تاکید براینکه بهره‌گیری از آموزه و آداب و رسوم ایل و عشایر برای همه لازم است، یادآور شد: کوچ عشایر مصداق بارز محیط شناسی است که متناسب با نیازهای خودش، محیط شناسی و سازماندهی کرده و بهترین نتیجه را دریافت می‌کند.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دولت سیزدهم افزود:حرکت کوچ توام با تامل است چراکه تمامی اعضای ایل مشارکت دارند و هیچکس بیکار یا تماشاگر نیست.

بگفته ضرغامی، این آموزه برای شهرنشینان بهترین درس است که لازم است همه در کارها براساس توان خود مشارکت داشته باشند.

وی گفت: در کوچ همه عادت می کنند باهم باشند و انجام کوچ نیازمند مشارکت و همراهی همه اعضاء است چرا که ایل دسته جمعی است.

این وزیر دولت سیزدهم، مشارکت در امورات ایل را احترام به بزرگترها دانست و ادامه داد: ایل، محور، ستون و خیمه دارد و البته همه اینها، برای دنیای بی هویت امروز درس است.

ضرغامی با اشاره به اینکه ویژگی‌ها و مولفه‌های ایل و کوچ برای همه ما بخصوص برای جهانی که بدنبال یکسان سازی فرهنگ ها و از بین بردن تنوع های فرهنگی است  درس و آموزنده است، یادآورشد: این آداب، فضیلت‌ها، باهم بودن ها و تفاوت‌ها نشان از مداراگری و درکنار هم بودن را نشان می دهند که برای همه ما درس است.

وی گفت: کوچ، ایل و عشایر شناسنامه کشور و از فضلیت های کشور ما است.

به گزارش ایلنا از یاسوج، هفتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین (کوچ عشایر) با حضور وزیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسوولان استانی و عشایر استان‌هایی از جمله کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کردستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خراسان رضوی، و دیگر استان ها چهارشنبه شب(دیشب) در پارک ولایت یاسوج آغاز شد.

این جشنواره بمدت چهار روز از ۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت در شهر یاسوج ادامه دارد و استان‌های شرکت کننده در این جشنواره آداب، رسوم، سنن، صنایع دستی، سوغات محلی و فرهنگ‌ها و آئین‌های خود به ویژه در زمینه کوچ را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌دهند.

در جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین ۶۰ غرفه به منظور عرضه و فروش محصولات تولیدی این قشر پیش بینی شده است.

عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد مُتشکل از ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار با بیش از ۷۲ هزار نفر (حدود ۱۲ درصد جمعیت استان) در قالب شش ایل بومی،۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) هستند.

۲۷ درصد از محصولات تولیدی استان، ۳۰ درصد صنایع دستی، ۱۷ درصد باغهای استان و تولید ۶۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز استان معادل هشت هزارتُن به عشایرنشینان استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص دارد.

انتهای پیام/منبع:ایلنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

زيرنويس چسبيده

چگونه یک رپورتاژ موفق بنویسم؟

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح