کد خبر : 208453
تاریخ انتشار : چهارشنبه 2 مهر 1404 - 19:14

از غلات صبحانه تا موز: ۷ صبحانه غافلگیرکننده‌ای که مشکلات کلیه‌تون رو بدتر می‌کنه

از غلات صبحانه تا موز: ۷ صبحانه غافلگیرکننده‌ای که مشکلات کلیه‌تون رو بدتر می‌کنه

صبحانه مهمه بیماری کلیه میلیون‌ها نفر رو درگیر کرده و رژیم غذایی یه عامل اصلی تو پیشرفت اونه. خیلی از صبحانه‌های معمولی، گول‌زننده هستن و پر از مواد مغذی‌ای هستن که به کلیه‌های ضعیف‌شده فشار میارن. توجه کردن به این انتخاب‌ها می‌تونه تأثیر خیلی زیادی روی سلامت بلندمدتتون بذاره. ۱. غلات صبحانه: شکرهای اضافه و

صبحانه مهمه

بیماری کلیه میلیون‌ها نفر رو درگیر کرده و رژیم غذایی یه عامل اصلی تو پیشرفت اونه. خیلی از صبحانه‌های معمولی، گول‌زننده هستن و پر از مواد مغذی‌ای هستن که به کلیه‌های ضعیف‌شده فشار میارن. توجه کردن به این انتخاب‌ها می‌تونه تأثیر خیلی زیادی روی سلامت بلندمدتتون بذاره.

۱. غلات صبحانه: شکرهای اضافه و فسفات‌ها

خیلی از غلات صبحانه معروف، مخصوصاً طعم‌دارها یا شیرین‌شده‌هاشون، کلی شکر اضافه و افزودنی فسفات دارن که برای رنگ و نگهداری استفاده می‌شن. محققای دانشگاه ییل فهمیدن که این فسفات‌های اضافه راحت‌تر از فسفات‌های طبیعی جذب بدن می‌شن و فشار بیشتری به کلیه‌ها میارن. دنبال غلات صبحانه‌ای بگردید که شکر کمی داشته باشن و فسفات اضافه نداشته باشن.

۲. آب پرتقال: یه تله پتاسیمی

با اینکه آب پرتقال منبع خوبی از ویتامین C هست، ولی پر از پتاسیمه؛ یه ماده معدنی که وقتی کلیه‌ها ضعیف باشن، برای دفعش به سختی میفتن. پتاسیم زیادی می‌تونه منجر به مشکلات جدی قلبی بشه، یه وضعیتی که بهش میگن هایپرکالمی. انتشارات سلامت هاروارد توصیه می‌کنه که آدمای مبتلا به بیماری کلیوی باید پتاسیم میوه‌ها و سبزیجات رو با دقت کنترل کنن. به جاش، سراغ آبمیوه‌های مفید برای کلیه مثل آب سیب یا آب انگور برید.

۳. موز: بمب پتاسیم

موز به خاطر پتاسیم بالاش معروفه؛ یه ماده مغذی که نقش کلیدی تو عملکرد عضلات و سیگنال‌دهی عصبی داره. اما وقتی کلیه‌ها درست کار نمی‌کنن، پتاسیم می‌تونه تو خون جمع بشه. بنیاد ملی کلیه آمریکا توصیه می‌کنه که بیماران کلیوی ممکنه لازم باشه از موز و بقیه میوه‌های پرپتاسیم مثل پرتقال و گوجه‌فرنگی دوری کنن. برای میان‌وعده صبحتون، میوه‌هایی با پتاسیم کمتر مثل سیب، گلابی یا توت‌ها رو در نظر بگیرید.

(سلب مسئولیت: این اطلاعات فقط برای اهداف آموزشیه. این مطلب جایگزین توصیه پزشکی حرفه‌ای نیست. همیشه قبل از ایجاد هر تغییری تو رژیم غذایی‌تون، مخصوصاً اگه بیماری زمینه‌ای مثل بیماری کلیوی دارید، با یه پزشک متخصص یا یه متخصص تغذیه معتبر مشورت کنید.)

۴. محصولات لبنی: بار اضافی فسفر و پتاسیم

مقادیر زیاد لبنیات، مثل شیر و ماست، هم فسفر و هم پتاسیم بالایی دارن که این موضوع برای بیماری کلیوی پیشرفته مشکل‌سازه. یه گزارش از کلینیک مایو تأکید می‌کنه که بیماران کلیوی ممکنه لازم باشه مصرف لبنیات و بقیه غذاهای پرفسفر رو محدود کنن تا جلوی مشکلات استخوانی و قلبی رو بگیرن. جایگزین‌هایی مثل شیر برنج، شیر بادام یا ماست‌های غیرلبنی رو در نظر بگیرید که به طور طبیعی این مواد معدنی رو کمتر دارن.

۵. گوشت‌های فرآوری‌شده: بمب سدیم

گوشت‌های فرآوری‌شده صبحانه مثل سوسیس، بیکن و ژامبون پر از سدیم هستن؛ یه ماده معدنی که می‌تونه فشار خون بالا و احتباس مایعات (ورم) رو تو کسایی که مشکلات کلیوی دارن، بدتر کنه. بنیاد ملی کلیه آمریکا میگه که محدود کردن مصرف سدیم یکی از مؤثرترین راه‌ها برای کند کردن پیشرفت بیماری کلیویه. سعی کنید اینا رو با مرغ یا بوقلمون کم‌چرب و کبابی و بدون نمک اضافه جایگزین کنید.

۶. نان سبوس‌دار: سرشار از فسفر

با اینکه نان سبوس‌دار و بقیه محصولات غلات کامل برای اکثر آدما سالمن، ولی فسفر بالایی دارن؛ یه ماده معدنی که کلیه‌های آسیب‌دیده نمی‌تونن از خون حذفش کنن. سطح بالای فسفر می‌تونه باعث شکنندگی استخوان‌ها و خارش بشه. یه تحقیق تو مجله آمریکایی بیماری‌های کلیوی نشون داد که فسفر منابع گیاهی کمتر از منابع حیوانی جذب می‌شه، ولی بازم به بار کلی بدن اضافه می‌کنه. نان سفید یا غلات تصفیه‌شده رو به اندازه مصرف کنید.

۷. غذاهای کنسروی: نمک و مواد نگهدارنده پنهان

محصولات کنسروی صبحانه مثل لوبیا پخته یا گوشت کنسروی مشکل رو دوچندان می‌کنن، چون معمولاً مقادیر خیلی بالایی سدیم و بقیه مواد نگهدارنده رو دارن. یه تحقیقی که توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها منتشر شده، به ارتباط بین رژیم‌های غذایی پر سدیم و مشکلات کلیوی اشاره کرده. همیشه برچسب‌های مواد غذایی رو برای مقدار سدیم چک کنید و تا جایی که ممکنه گزینه‌های تازه یا منجمد رو انتخاب کنید.

 

لینک منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 15 در انتظار بررسی : 15 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آموزش دوازدهم تجربی

چگونه یک رپورتاژ موفق بنویسم؟